Workshops & retreats

Coming up

Ademcirkel Amsterdam

Bastiaan Serlé en myself are faciliating monthly Breathwork sessions in our workshop space. Check out In this Reality for upcoming dates

Meditation Mondays

Conscious breathing is a way to better health, feeling calm and focused. It’s my favorite tool for everything, ever. Join me for meditation on Monday evenings, and we’ll start the week in the most powerful way together.

Check out In this Reality for upcoming dates

Past events

De Burn-out Community – Terug naar Zijn

WAT IS DE BURN-OUT COMMUNITY?
Een gemeenschap van mensen met burn out, vermoeidheids- en stress klachten, die willen leren meer te ontspannen, meer plezier te hebben, meer zichzelf te zijn en het leven van hun dromen te creëren. In vier middag sessies gaan we aan de slag met de thema’s die belangrijk zijn voor jouw herstel.

BURN-OUT ALS KANS
Gefeliciteerd! Je hebt een burn-out!!! (Of) je voelt je overspannen, je bent alsmaar moe, je voelt je vaak gestresst en je wilt een burn out voorkomen.

Je lichaam geeft aan om nu echt beter voor jezelf te gaan zorgen. Je krijgt nu de tijd en de inzichten om te stoppen met wat niet zo goed voor je is, én een groot transformatie proces gaat beginnen! Je mag je leven gaan inrichten op een manier die jou ondersteunt, die jou plezier en energie geeft, en die goed en gezond voor je is.

Burn-out is een krachtig transformatie proces. Veel mensen die het hebben meegemaakt zeggen dat hun leven na een burn-out veel mooier is geworden dan ervoor. Het ging niet meer op de manier zoals het liep, oude pijn is losgelaten en je gaat je verlangens en dromen volgen. Er is een sterke drang om echt te gaan voor wat jij het liefst zou willen, mét zorg voor jezelf en je gezondheid.

Maar hoe fijn het volgende hoofdstuk na je burn out ook kan zijn, kan het proces zelf echt voelen als een hel. Je kunt je alleen voelen, je lichaam doet niets meer, je voelt je geïsoleerd en verdrietig, je sociale leven krijgt een klap, mensen begrijpen je niet en je weet niet hoe je hier ooit nog uit gaat komen. Dat kan leiden tot nare gevoelens en periodes van wanhoop en depressie.

“Diamonds and demons
I fight with the night
Thinking only the light is right

This is misguided
I must see it all
There is a place for it all

Let me tell you
Let your darkness through
It’s a part of you
It’s your beauty too
It’s your beauty too”

– Nessi Gomes

IN VERBINDING
Maar er is goed nieuws! Je bent niet de enige die kampt met stress en burn out klachten, en je hoeft het dus niet helemaal zelf op te lossen. Samen zijn we veel krachtiger. We worden blij van elkaars gezelschap, we begrijpen elkaar, we voelen ons meer verbonden, we inspireren elkaar, we moedigen elkaar aan, en we kunnen elkaar spiegelen en ondersteunen.

Om die reden heb ik de Burn-out community in het leven geroepen: een groep mensen met dezelfde gezondheidsklachten die een mooi proces met elkaar aan gaan tijdens een periode van een maand.

Aan de hand van wekelijkse thema’s analyseren we hoe we terecht zijn gekomen waar we nu zijn, en wat onze weg vooruit kan worden. Hierbij geef ik alles door wat ik heb geleerd tijdens mijn eigen herstel van heftige burn out- en vermoeidheidsklachten. Ik focus op hetgeen wat volgens mij nog echt mist in reguliere therapeutische trajecten, waaronder:

– Uit je hoofd en in je lijf,
– Het samen doorvoelen van heftige emoties in plaats van het alleen moeten doen,
– Een échte, kwetsbare, authentieke en gelijkwaardige verbinding van mens tot mens in plaats van professional tot cliënt in een koude kantoor omgeving
– Diepe verbinding met jezelf, elkaar en de natuur,
– Inzicht in maatschappelijke patronen van overproductiveit, leven zonder grenzen en het denken in lineaire groei (waarin alles exponentieel moet groeien en altijd meer moet worden)
– Inzicht in nieuwe gezonde patronen van balans tussen activiteit en rust, geven en ontvangen, doen en zijn
– Echt jezelf zijn met alles wat jij bent

IN HET KORT
Voel jij je regelmatig gestresst?
Zou je meer willen ontspannen?
Moet jij veel van jezelf?
Zou je willen leren meer los te laten en te vertrouwen in het leven?
Ben je vaak serieus bezig en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel?
Wil je jezelf toestemming geven meer plezier te hebben in het leven en jouw dromen achterna te gaan?
Voel je je soms gevangen in het juk van maatschappelijke verwachtingen, die van school en je werk?
Heb je zin om meer jezelf te zijn?
Hoe zou het zijn om het leven van jouw dromen te creëren?

Al dit en meer komt aan bod in de Burn out Community.

JOUW LEVENSENERGIE
Er is een oneindige stroom aan krachtige levensenergie in ons. Denk maar aan de energie die we als kinderen hadden, toen we wel de hele dag konden springen en plezier maken. Soms kunnen we onbewust een leven leiden waarin we niet genoeg gevoed worden, en dus langzaam helemaal leeg raken. Samen gaan we op zoek naar onze levensenergie!

VOOR WIE?
Deze cursus is voor mensen die te maken hebben met burn out klachten, chronische vermoeidheid en overspanning. Maar het is ook geschikt voor mensen die preventief aan de slag willen gaan omdat zij zich te vaak gestresst voelen.

Dit is voor mensen die willen leren ruimte te maken voor zichzelf, hun plezier en hun dromen.

De leeftijdscategorie is 20 t/m 39 jaar.

Iedereen die bereid is samen een veilige en vertrouwelijke omgeving te creëren waarin jezelf en de ander uitgenodigd kan worden zichzelf te zijn en te laten zien is van harte welkom.

De voertaal is Nederlands. Om mij volledig te kunnen concentreren op het faciliteren is er ook geen vertaling mogelijk.

HOE GAAT HET ERUIT ZIEN?
Een 5 weekse community (met 1 vakantie week zonder bijeenkomst) waarin we in vier sessies thema’s gaan behandelen die bijdragen aan jouw herstel, of aan het voorkomen van jouw burn out.

Elke week gaan we aan de slag met een ander thema, zoals:

– Ontspanning/overproductiviteit
– Mindfulness, meditatie, innerlijke rust
– Geven/leren ontvangen, jezelf op waarde schatten, jezelf rust, ruimte en plezier gunnen
– Jouw grenzen leren voelen, aangeven en leren communiceren
– Emoties doorvoelen/afleiding zoeken middels ongezonde gewoonten
– Spelen/creativiteit/innerlijke kind
– Verbinding met anderen, kwetsbaarheid
– Jouw levensgeluk

Ook zal er ruimte zijn voor jou om aan te geven waar jij behoefte aan hebt.

Elke sessie is opgebouwd uit een vast schema. We geven aandacht aan ontspanning met technieken van mindfulness leraar Thich Nhat Hanh en Yoga Nidra, stilte, meditatie, beweging, uitbundigheid, het uiten van emoties, het delen van onze innerlijke wereld en meer.

We gaan de diepte in, maar ook op een lichte en speelse manier aan de slag. Jouw tranen en jouw geluk zijn twee kanten van dezelfde medaille, en ze zijn dan ook beiden welkom.

WAT ALS IK TE MOE BEN OM MEE TE DOEN?
Voor wie niet genoeg energie/ruimte voelt om tijdens de hele sessie mee te doen, is er altijd de gelegenheid te gaan liggen en wat rust te nemen.

WAT IS DIT NIET?
Psychotherapie, een regulier hulptraject van duizenden euro’s, een dokter’s analyse over jouw gemoedstoestand. Mocht je ernstige gezondheids- of mentale klachten hebben, is het altijd van belang naar je huisarts te gaan en hulp te zoeken van een ervaren therapeut. Deze cursus is geen vervanging daarvan.

WAT IS DIT WEL?
Een leuke groep mensen waarin we samen voorzichtig leren onze maskers af te doen, kwetsbaarheid en zachtheid toe te laten, liefdevol te zijn, en ons geluk te volgen.

BEN IK BETER NA DE CURSUS?
Het kan zomaar zijn dat je flinke sprongen gaat maken in jouw herstel. Maar dit is zeker geen garantie: burn out- en vermoeidheidsklachten kunnen namelijk jaren aanhouden. Jouw lichaam geeft zelf aan hoeveel tijd er nodig is voor jouw herstel, en dit is nu eenmaal niet te forceren. Er is geen “Quick Fix”!

WAT ZIT ER BIJ?

– 4 thema sessies van 3 uur
– een speciale uitdaging om één ongezond gedragspatroon dat jou in de weg zit te transformeren met de steun van de groep
– afsluitingsfeestje
– lol en plezier maken
– Geheime Facebook groep om contact te houden tussen de bijeenkomsten door en onze inzichten te delen
– speciale deelnemers korting op een privé Quantum Touch & burn out support sessie die je helpt emoties te verwerken en je weer meer energiek te voelen (Meer info: https://inthisreality.com/energy-healing/)

DE DATA
De Burn-out Community gaat plaats vinden op donderdag middagen van 14-17 uur. Op deze manier kun je het ‘s morgens rustig aan doen, heb je nog tijd om thuis te lunchen en ben je niet al te laat thuis ‘s avonds zodat je op tijd naar bed kunt.

Donderdag 7 juni
Donderdag 14 juni
Geen sessie op 21 juni
Donderdag 28 juni
Donderdag 5 juli – afsluiting en met een fijn gevoel de zomervakantie in!

Let op, met lekker weer gaan we zeker niet binnen zitten.

DE PRIJS
Er zijn twee budget tickets voor mensen met een laag inkomen van €100 – €130
De 6 reguliere tickets zijn €130 – €280, afhankelijk van jouw financiële ruimte en hoeveel je aan de Burn out Community hebt gehad.

OVER MIJ
Mijn naam is Joanna, ik ben 28 jaar, dol op natuur en magie, en ik ben burn out levensdeskundige. Ik heb een lang pad bewandeld in herstel van chronische vermoeidheid, en bewandel dit pad nog steeds. Ik vul graag aan waar in mijn beleving de reguliere gezondheidszorg, waar mensen die met deze klachten komen terecht komen, nog tekort schiet. Er mag voor mij meer echte verbinding zijn met jezelf, de ander en de natuur – meer de vrijheid zijn om volledig jezelf te zijn, en meer aanmoediging om in authenticiteit te leven.

Ik heb een Engels artikel geschreven waarin ik over mijn eigen burn out vertel, en die kun je hier lezen: “How to heal from burn out and chronic fatigue”: https://inthisreality.com/2017/07/31/how-to-heal-from-burn-out-chronic-fatigue/

Je kunt mijn website bekijken voor meer over mij: inthisreality.com

DE LOCATIE
De Burn out community vindt plaats in de workshop ruimte van Wijk 7, aan de Daalwijkdreef 7.

Gratis parkeren voor de deur!

Bushalte: Dolingadreef
Trein: Duivendrecht/Bijlmer Arena
Metro: Venserpolder/Strandvliet
Fietsen: Heel lief voor Moeder Aarde!

TOT SLOT
Burn out is een prachtig transformatie proces. Daarom vind ik het zo bijzonder om met mensen in deze levensfase te werken. Het kan zomaar zijn dat er naar jouw burn out een veel mooier leven op jouw te wachten staat. Zullen we daar samen het eerste stapje naar toe zetten?

Rock & Relax Retreat

Rock & Relax: yoga, mindfulness én vakantie

2-8 September 2018, Frankrijk

Een ontspannen week in de Bourgogne met veel tijd voor jezelf, stilte, yoga, mindfulness, wandelingen, dobberen in het zwembad, in de hangmat liggen en heerlijk eten. En naast al dat ontspannen en uitrusten mag er natuurlijk ook af en toe gedanst worden, zingen we een keer mantra’s en lezen we verhalen voor bij het kampvuur. Niks moeten, nergens aan denken en gewoon lekker rocken en relaxen dus.

Wat gaan we doen?
Zondag eten we samen en beginnen onze week met een relaxt avondprogramma. De rest van de week beginnen we de ochtend met meditatie, yoga of een wandeling. In de ochtenden is er een programma rondom de beginselen van mindfulness, geïnspireerd op de lessen van zen-leraar Thich Nhat Hanh.

De middag is voor jou. Je kan ervoor kiezen om verder de diepte in te gaan met bepaalde oefeningen en suggesties, lekker bij het zwembad hangen of eropuit gaan. ‘s Avonds is er een kampvuur, een film of mantra’s zingen. Net waar we zin in hebben. De woensdag brengen we samen door in stilte. Op donderdag is er ruimte om de omgeving te verkennen.

Meer informatie: http://www.rockpapersoul.nl/

UvA Health Week: “I am fine”

I will be speaking about stress, deadlines and studying from my own experiences being a student at the University of Utrecht.

“This discussion is dedicated to addressing mental health issues that students face. We would like to come together and break the stigma surrounding mental health issues. Through performances, poetry and storytelling, some of us will share our experiences with depression, anxiety and other mental issues. Everyone is invited to take part in an informal panel discussion with the performers. It is time for an open-hearted conversation. Let’s talk health!”

More info

New Moon Power & Magic circle

“New Moons are special, as a time to unfold into your real self, the timeless one. If it’s true that we rest between lives, in our real home, the New Moon is a time to rest, before the next cycle of happenings. Because of that, it’s one to get juiced up again, by merging with that renewing, spiritual source. And like other moments of soul searching, like the Sun’s “New Moon” at Winter Solstice, it’s a time to remember who you are and get guidance on the road ahead.”

Monday April 16: More info here

Healing Party

I will be giving healing sessions at the Quantum Touch Nederland Healing party. Find more about this fascinating healing method through lectures and try out treatments (by me!). Especially physical complaints your doctor can’t fix, or you do not want to take medicine/surgery for are very welcome.

Saturday March 24 in Heiloo, Noord Holland.

More info: https://www.qtouch.nl/

Self care for activists

I will be speaking on resilient activism and self care at the coming 2.Dh5 festival. I would love to see you there. Meet me Saturday February 10th: 14.30h. Report: https://www.2dh5.nl/veerkrachtig-en-duurzaam-activisme-verslag/

Meditation evenings

Conscious breathing is a way to better health, feeling calm and focused. It’s my favorite tool for everything, ever. Join me for meditation on Sunday evenings, we’ll start the week in the most powerful way together.

19.45 – 21.15h, Daalwijkdreef 7, Amsterdam

Dates: December 17

January 7 – 14 – 21

February 4 – 11

For more information,

visit: https://www.facebook.com/events/791938770988557/

For all events by me, please register here:

 

 

If this video inspires you, don’t hesitate to get in touch with me to organize a beautiful retreat in a similar vision in Europe. Yes!!!

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑