Workshops

Coming up

Sunday October 4

Natuuropstellingen: Let the Earth speak

natuuropstellingen oktober 2020

Door aan een Natuuropstelling mee te doen gun je jezelf een kijkje in een andere wereld. De wereld van de dieren en de planten, de rotsen en landschappen. Hoe is het om een mier te zijn, een mooie bloem, de Noordzee of een zwerfsteen? Er gaat een nieuwe wereld voor je open, die je tot compleet nieuwe inzichten brengt. Het is onze grotere familie waar we deel van zijn. Wordt het niet eens tijd om onze familieleden beter te leren kennen?

Een Natuuropstelling is een unieke gelegenheid om dit avontuur aan te gaan. Het effect is dat onze intentie om een bijdrage te leveren aan het welzijn van het leven op Aarde van binnenuit gaat komen. Als meer en meer mensen vanuit die gemoedsgesteldheid ermee bezig gaan zal de heling van het op hol geslagen klimaat als vanzelf gaan.

Natuuropstellingen gaan voorbij aan de antropocentrische wereldblik. We nemen je mee op reis met de elementen; de aarde, de lucht, het water en het vuur. We brengen je in verbinding met planten, bomen, dieren en stenen. Want op deze planeet leven we allemaal. Miljoenen soorten. De bodem. Eeuwenoude mineralen. Essentiële levensvormen. Samen vormen we een ecosysteem. Door onszelf te openen voor de natuurlijke wereld om ons heen, leggen we verbindingen met het grotere geheel en kunnen we met meer wijsheid, begrip en compassie leren leven.

Een voorbeeld van een natuuropstelling: Nederland en de Zee. De relatie tussen de inwoners van Nederland en de Noordzee is er één van geven en nemen. Door Nederland, de polders, de deltawerken, de inwoners en de zee op te stellen kunnen we meer inzicht en begrip krijgen in de balans tussen mensen en de natuur, en deze ook in de praktijk uitvoeren.

Zo zijn er nog veel meer thema’s die opgesteld kunnen worden. Thema’s waar jij mee zit en waar jij verheldering over wilt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het bos, de Amazone, bosbranden, de bodem, gif en biologische landbouw, Extinction Rebellion & Shell, permacultuur, het ecosysteem, vulkanen en nog veel meer. Deze middag is dus zeker ook geschikt voor hen die veel om de Aarde geven en op een nieuwe manier inzicht over hedendaagse uitdagingen willen krijgen.

Je bent van harte welkom op zondag 4 oktober (dierendag!) in woongemeenschap Wijk 7, Amsterdam.

We houden natuurlijk rekening met de maatregelen, het max aantal deelnemers en het houden van afstand. Bij droog weer vindt de opstelling buiten plaats, bij regen verhuizen we naar binnen.

Uiteraard vragen we je om thuis te blijven bij klachten en de hygiëne voorschriften in acht te nemen.

Programma
13.00 uur Start
16:00 uur Einde

Adres
Wijk 7, Daalwijkdreef 7, 1102 Amsterdam.

Je kunt jouw deelname bevestigen door online een kaartje van €25 te kopen via Chipta: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/30839/natuuropstellingen/event-info/

Past events

May 28th: Resilience for Earth defenders

A free introduction 

res

This mini-workshop serves as a great introduction for the workshop series ‘Resilience for Earth Defenders – In love with the Earth’, but is also suitable as a stand-alone evening. During this evening we will explore the concept of resilience and how we can cultivate our personal and/or collective resilience. We’ll also touch on how we treat ourselves and its implications for how we treat our Earth.

Reserve your spot here.

Sunday June 7th: Resilience for Earth defenders

In love with the Earth

res2

𝐖𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐄𝐚𝐫𝐭𝐡.

Do you remember? Can you feel it?

Many of us feel like we have lost connection with the Earth. But our full aliveness and potential as human beings only exists in the context of the more-than-human. We are in a period of transition, on a journey of reconnection.

In this series of three workshops we invite you to reconnect to
♡ your (human) nature,
♡ your creative energy,
♡ the web of life.

This will help you to find your unique place & mission on this planet.

Living in the present, connected to all of life. This is where the healing of the Earth begins. Here and now, within each and every one of us. You will experience that being a part of the healing of the Earth can be joyful, rich, rewarding and empowering.

Find out more here.

Sunday March 15: A day of Silence – Spring Magic 

Stilte dag_ lente magie (1)

A beautiful day of Silence to help you tune in into your self and the season. Feel the magic of Spring.

Reserve your spot here.

Healing with your hands: An introduction

helen met je

An introduction workshop to healing with your hands. Discover the power of energetic healing – a natural skill we all have.

Find out more here.

Stiltedag: Herfst magie

Saturday November 12

falll

A beautiful day of Silence to help you tune in into your self and the season. Feel the magic of autumn. Find all information here.

Sunday November 24
To the Earth – Community gathering

naar de aarde gathering

Together with Laura Vegter I am facilitating a community gathering for Earth lovers. Laura has just published her new book: “Naar de Aarde”. We want to help create more community for people who feel the same calling as we do and connect people to each other.
Feel welcome to join us!
Find your information here.

Helen met je handen: Een introductie

Helen met je handen_ Een introductie (1)

An introduction to healing with your hands. Discover the ancient power of energetic healing – a natural skill we all have. Find out more here.

Burn-out en transformatie

Burn-out en tranformatie (4)

Donderdag 3 oktober, donderdag 10 oktober, donderdag 7 november en donderdag 14 november 2019

Je bent warm welkom bij deze vierdelige reeks waarin we de thema’s burn-out, ontspanning en transformatie gaan onderzoeken. De reeks is bedoeld voor mensen met burn-out, vermoeidheids- en/of stress klachten, die meer ontspanning en plezier in hun leven willen. Hiervoor is het belangrijk om op een nieuwe manier te gaan leven die jou gelukkig maakt.

Op vier donderdagavonden gaan we aan de slag met de thema’s die belangrijk zijn voor jouw herstel of het voorkomen van jouw burn-out.

Want hoe ben je hieraan gekomen, en vooral: hoe word je weer beter? Daarom besteden we aandacht aan oplossingen als:

♡ echt leren ontspannen,
♡ leren meer te ontvangen in plaats van alsmaar geven,
♡ inzicht in jouw natuurlijke ritmes,
♡ je grenzen leren voelen, aangeven en communiceren,
♡ jezelf ultiem verwennen en liefhebben,
♡ stiekem fantaseren over jouw magische leven, dat in balans is en jou veel plezier geeft.

Als je je overspannen, alsmaar moe en gestrest voelt, geeft je lichaam aan om nu echt beter voor jezelf te gaan zorgen. Je krijgt de tijd en de inzichten om te stoppen met wat niet zo goed voor je is, én een groot transformatie proces gaat beginnen! Je mag je leven gaan inrichten op een manier die jou ondersteunt, die jou plezier en energie geeft, en die goed en gezond voor jou is.

Burn-out (en overspanning) is een krachtig transformatie proces. Veel mensen die het hebben meegemaakt kunnen bevestigen dat hun leven na een burn-out veel mooier is geworden dan ervoor. Het ging niet meer op de manier zoals het liep, oude pijn is losgelaten en je gaat je verlangens en dromen volgen. Er is een sterke drang om echt te gaan voor het leven wat jij het liefst zou willen leiden, mét zorg voor jezelf en je gezondheid. Dit is jouw magische leven.

In deze reeks maken we gebruik van oefeningen, de veilige bedding van een groep gelijkgestemden, deelrondes en de ultieme “verwen jezelf” huiswerk opdrachten. Er is ruimte om aan te geven waar jij behoefte aan hebt, ter ondersteuning van jouw proces. Ook zal er een rustplek zijn, waarop je je even kan terugtrekken als dat voor jou nodig is.

Data: Donderdag 3 oktober, donderdag 10 oktober, donderdag 7 november en donderdag 14 november
Tijden: 18 – 21 uur

Locatie: Wijk 7, Daalwijkdreef 7, 1102 Amsterdam
Inloop: 17.45 uur
Start: 18 uur
Tickets: €120 voor de hele reeks (inclusief werkboek twv €20). Je kunt alleen meedoen aan de gehele reeks, omdat we met een vaste groep werken.

Tickets zijn online te reserveren via de link: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/23077/burn-out-en-transformatie/event-info/

Bereikbaarheid: Metro; Venserpolder, Strandvliet, Bus; Dolingadreef, Trein: Duivendrecht, Bijlmer Arena, Auto: gratis parkeren voor de deur, navigeren via World of Food, Darlingstraat en Demerarastraat, links afslaan na Buurthuis Anansi, Fiets: is lief voor de planeet

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Je kunt contact opnemen via joanna@disroot.org.

OVER JOANNA
Joanna Verhagen (29) werkt als energetisch therapeut in haar eigen praktijk. Ze houdt van de natuur, thee en magie. Joanna beoefent mindfulness, zet zich in voor een samenleving in verbinding met de natuur en begeleidt workshops en ceremonies.

Lees ook haar eigen burn-out verhaal: “How to heal from burn-out & chronic fatigue” via de link: https://inthisreality.com/2017/07/31/how-to-heal-from-burn-out-chronic-fatigue/

En word ook lid van Duurzaam Burn-out Herstel

Play! Drieluik Burn-out & Zelfzorg

Zondag 2, 9 en 16 juni, Utrecht

Play wit

Je bent warm welkom bij deze driedelige reeks met een vaste groep mensen, met wie we de thema’s burn-out, ontspanning en zelfzorg gaan onderzoeken. De data van deze reeks zijn: zondag 2 juni, zondag 9 juni en zondag 16 juni.

De reeks is bedoeld voor mensen met burn-out, vermoeidheids- en/of stress klachten – die aandacht willen besteden aan meer ontspanning, plezier en zelf liefde. Op drie zondagmiddagen gaan we aan de slag met de thema’s die belangrijk zijn voor jouw herstel of het voorkomen van jouw burn-out. Want hoe komen we eraan, maar vooral: hoe komen we hier weer vanaf?

Daarom besteden we aandacht aan oplossingen als:

♡ echt leren ontspannen,
♡ leren meer te ontvangen in plaats van alsmaar geven,
♡ inzicht in jouw natuurlijke ritmes,
♡ je grenzen leren voelen, aangeven en communiceren,
♡ jezelf ultiem verwennen en liefhebben,
♡ stiekem fantaseren over jouw magische leven, dat in balans is en jou super veel plezier geeft.

Als je je overspannen, alsmaar moe en gestrest voelt, geeft je lichaam aan om nu echt beter voor jezelf te gaan zorgen. Je krijgt de tijd en de inzichten om te stoppen met wat niet zo goed voor je is, én een groot transformatie proces gaat beginnen! Je mag je leven gaan inrichten op een manier die jou ondersteunt, die jou plezier en energie geeft, en die goed en gezond voor jou is.

Burn-out (en overspanning) is een krachtig transformatie proces. Veel mensen die het hebben meegemaakt kunnen bevestigen dat hun leven na een burn-out veel mooier is geworden dan ervoor. Het ging niet meer op de manier zoals het liep, oude pijn is losgelaten en je gaat je verlangens en dromen volgen. Er is een sterke drang om echt te gaan voor het leven wat jij het liefst zou willen leiden, mét zorg voor jezelf en je gezondheid. Dit is jouw magische leven.

In deze reeks maken we gebruik van oefeningen, de fijne bedding van een veilige groep gelijkgestemden, deelrondes en de “ultieme verwen jezelf” huiswerk opdrachten. Er is ruimte om aan te geven waar jij behoefte aan hebt, ter ondersteuning van jouw proces. Ook zal er een rustplek zijn, waarop je je even kan terugtrekken als dat voor jou nodig is. Heb je vragen of twijfel je ergens over? Dan kun je contact opnemen via joanna@disroot.org.

Data: Zondag 2 juni, zondag 9 juni & zondag 16 juni 2019
Tijden: 13 uur – 16 uur.

Door: Joanna Verhagen
Voor: 20’ers en 30’ers
Locatie: Wittevrouwenkade 4, Utrecht
Inloop: 13:00 uur
Start workshop: 13:15 uur

Er is beperkt plek, voor 12-15 personen.
Tickets zijn online te koop via de link:
https://www.chipta.com/tickets/event/20435/play-wit-drieluik-burn-out/

En word ook lid van Duurzaam Burn-out Herstel

Earth celebrations

Beltane, “The coming of Summer”, 2 mei 2019 @ Wijk 7

beltane

Ostara, Spring Equinox, 20 maart 2019 @ Wijk 7

Ostara

Imbolc, “The promise of Spring”, 9 februari 2019 @ Wijk 7

Imbolc

Link: https://www.facebook.com/pg/joanna.inthisreality/events/

Stay up to date via Natuurfeesten Nederland

Ademwerk ceremonie: Alive & Free

Zaterdag 23 februari, Amsterdam

Ademwerk

Onder liefdevolle begeleiding van Nina Cohen & Joanna Verhagen maak je een reis door jouw binnenwereld.

Ademwerk is een krachtige methode om dagelijkse indrukken, emoties en trauma te verwerken. Wat vast zat, komt los. De verbonden ademhaling brengt je in jouw lichaam en uit jouw hoofd. Allerlei gevoelens komen boven en worden door voelt: vreugde, verdriet, woede, ontspanning, extase. De wijsheid van jouw lichaam laat je bewegen en geluiden maken. Dit helpt om dieper in jouw lichaam te zakken. Speciaal geselecteerde muziek ondersteunt jou in het tempo van jouw ademhaling.

Als resultaat hiervan voel je dat je echt LEEFT, verdwijnen of verminderen fysieke en emotionele klachten, en kom je dichter bij jouw zelf. Je verbindt weer met je intuïtie, verlangens en behoeftes. Stress wordt losgelaten.

Na een deelronde en uitleg van de methode starten we met de verbonden ademhaling. Jouw adem neemt jou mee op reis. Deze reis zal ongeveer 1,5 uur duren. Wij ondersteunen je waar nodig. Na afloop is er ruimte voor integratie en het delen van jouw ervaring.

Wij zorgen voor een veilige, liefdevolle ruimte waar iedereen volledig zichzelf mag zijn en onvoorwaardelijk geaccepteerd wordt. Alle emotie en ervaring is welkom. We gaan er een prachtige ceremonie van maken.

Bijlmer Sangha: Meditatie in Zuidoost

Woensdag 6 maart 2019, Amsterdam

sangha

Stilte dag: Voel de winter

Zondag 16 december, Amsterdam

stiltedag

De winter en stilte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als je kijkt naar de natuur zie je dat deze zich letterlijk terug trekt. De blaadjes zijn gevallen en de bomen tonen hun kwetsbaarheid; de leegte achter de volle bos bladeren die in de zomer stralen. Wij zijn onderdeel van de natuur en ook voor ons geldt: wij mogen de stilte in, de leegte en de donkere kanten van onszelf doorvoelen. Reflectie en rust past helemaal bij deze wintertijd: we evalueren ons leven en zetten intenties voor het nieuwe jaar dat voor ons ligt.

Meer informatie vind je hier!

Ademwerk Amsterdam

Bastiaan Serlé en myself are faciliating monthly Breath work sessions in our workshop space. Dates: 1 Nov, 6 Dec, 10 Jan, 7 Feb, 7 March.

Check out In this Reality for tickets & registration, or send me an email if you want to attend.

Magische Midwinter viering: YULE 2018

Vrijdag 21 december, Amsterdam

yule

Tijdens deze bijzondere Midwinterviering komen we samen om de langste nacht van het jaar te vieren. Yule valt op de dag van de Zonnewende en wordt al eeuwenlang gevierd. Het is één van de acht jaarfeesten in de heidense traditie. Hannah Hakkenberg en Joanna Verhagen nodigen je uit voor een bijzondere avond met vuur, ritueel en samenzijn.

We vinden het bijzonder en belangrijk om met de ritmes van de natuur te leven. Het vieren van de jaarfeesten met de wisseling van de seizoenen, en de kortste en de langste nacht past daarbij. We verlangen ernaar een stapje te zetten naar meer verbondenheid, zowel met elkaar als met de Aarde. Deze avond draagt daaraan bij.

Meer informatie vind je hier!

Meditation Mondays

Conscious breathing is a way to better health, feeling calm and focused. It’s my favorite tool for everything, ever. Join me for meditation on Monday evenings, and we’ll start the week in the most powerful way together.

De Burn-out Community – Terug naar Zijn

WAT IS DE BURN-OUT COMMUNITY?

Een gemeenschap van mensen met burn out, vermoeidheids- en stress klachten, die willen leren meer te ontspannen, meer plezier te hebben, meer zichzelf te zijn en het leven van hun dromen te creëren. In vier middag sessies gaan we aan de slag met de thema’s die belangrijk zijn voor jouw herstel.

BURN-OUT ALS KANS

Gefeliciteerd! Je hebt een burn-out!!! (Of) je voelt je overspannen, je bent alsmaar moe, je voelt je vaak gestresst en je wilt een burn out voorkomen.

Je lichaam geeft aan om nu echt beter voor jezelf te gaan zorgen. Je krijgt nu de tijd en de inzichten om te stoppen met wat niet zo goed voor je is, én een groot transformatie proces gaat beginnen! Je mag je leven gaan inrichten op een manier die jou ondersteunt, die jou plezier en energie geeft, en die goed en gezond voor je is.

Burn-out is een krachtig transformatie proces. Veel mensen die het hebben meegemaakt zeggen dat hun leven na een burn-out veel mooier is geworden dan ervoor. Het ging niet meer op de manier zoals het liep, oude pijn is losgelaten en je gaat je verlangens en dromen volgen. Er is een sterke drang om echt te gaan voor wat jij het liefst zou willen, mét zorg voor jezelf en je gezondheid.

Maar hoe fijn het volgende hoofdstuk na je burn out ook kan zijn, kan het proces zelf echt voelen als een hel. Je kunt je alleen voelen, je lichaam doet niets meer, je voelt je geïsoleerd en verdrietig, je sociale leven krijgt een klap, mensen begrijpen je niet en je weet niet hoe je hier ooit nog uit gaat komen. Dat kan leiden tot nare gevoelens en periodes van wanhoop en depressie.

IN VERBINDING

Maar er is goed nieuws! Je bent niet de enige die kampt met stress en burn out klachten, en je hoeft het dus niet helemaal zelf op te lossen. Samen zijn we veel krachtiger. We worden blij van elkaars gezelschap, we begrijpen elkaar, we voelen ons meer verbonden, we inspireren elkaar, we moedigen elkaar aan, en we kunnen elkaar spiegelen en ondersteunen.

Om die reden heb ik de Burn-out community in het leven geroepen: een groep mensen met dezelfde gezondheidsklachten die een mooi proces met elkaar aan gaan tijdens een periode van een maand.

Aan de hand van wekelijkse thema’s analyseren we hoe we terecht zijn gekomen waar we nu zijn, en wat onze weg vooruit kan worden. Hierbij geef ik alles door wat ik heb geleerd tijdens mijn eigen herstel van heftige burn out- en vermoeidheidsklachten. Ik focus op hetgeen wat volgens mij nog echt mist in reguliere therapeutische trajecten, waaronder:

– Uit je hoofd en in je lijf,

– Het samen doorvoelen van heftige emoties in plaats van het alleen moeten doen,

– Een échte, kwetsbare, authentieke en gelijkwaardige verbinding van mens tot mens in plaats van professional tot cliënt in een koude kantoor omgeving

– Diepe verbinding met jezelf, elkaar en de natuur,

– Inzicht in maatschappelijke patronen van overproductiveit, leven zonder grenzen en het denken in lineaire groei (waarin alles exponentieel moet groeien en altijd meer moet worden)

– Inzicht in nieuwe gezonde patronen van balans tussen activiteit en rust, geven en ontvangen, doen en zijn

– Echt jezelf zijn met alles wat jij bent

Juni 2018, Amsterdam

For all events by me, please register here:

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: